2009. november 4., szerda

A lakáshitel...

A lakáshitel az egyik leggyakrabban keresett hitelforma. A lakáshitelt rendszerint a lakásvételre vesszük fel. A lakáshitel ezek mellet szoros kapcsolatban van a jelzáloghitellel is. Hogy miért? Az mindjárt kiderül...

A hitelek szempontjából ma Magyarországon a lakáshitel is a legkeresettebb hitelek körébe tartozik. A lakáshitel az ingatlan hitel és a jelzálog hitel tulajdonképpen ezen hitelek ugyanazon részét fedi le, de természetesen nem 100 százalékban. A legtöbb lakáshitelhez tudni érdemes, hogy általában nem jár kamattámogatás és a bankközi kamatlábtól függ, hogy a lakáshitelt mennyi idő alatt kell visszafizetni. A lakáshitelek kamatperiódusai rendszerint 3-6 vagy 12 hónaposak. A lakáshitelek ma egyre több építkező számára keresettek, hiszen senkinek nincs általában olyan magas jövedelme, hogy pusztán abból építkezzen vagy vegyen egy új lakást. A lakáshitelek tehát nagyon keresett hitelek közé tartoznak.

A használt lakások számára a lakáshitel 5 millió forintig igényelhető és vehető fel, míg egy új lakás számára 15 millió forintig terjedhet ez az összeg. A lakáshitel felvétele előtt mindig érdemes körülnézni az interneten, hiszen számos weboldal foglalkozik jobb és jobb hitelek ajánlásával és kínálatával. Mindezek mellet egy jó hitelkalkulátort is érdemes kipróbálni, ami teljesen ingyenes és már a legtöbb banki és hitel oldalon megtalálható. Ezzel a kis kalkulátorral pontosan ki tudjuk számolni, hogy mekkora hitelért mennyit is kell törlesztenünk havonta. A lakáshitel általában 6-8 millió forint összegben van felvéve Magyarországon.

Ez azt is mutatja, hogy a lakáshitelezőket keresők száma egyenes arányosságba akar venni új vagy esetleg használt lakást. Lakáshitel tehát sokrétű lehet, de mindig attól függ, hogy hol és mennyit akarunk éppenséggel felvenni. Rendszerint érdemes a lehető legjobb bankot választani egy lakáshitel felvételekor, mert sokan keverednek nehéz adósságokba az elszámolások miatt. Fontos tehát, hogy tisztában legyünk a pénzügyi helyzetünkkel, mielőtt egy lakáshitelt vennénk fel. Lakás és ház persze mindenkinek kell. Senki nem szeret albérletben lakni a bizonytalanság érzete miatt. A lakáshitelek tehát egy kiváló lehetőséget nyújtanak minden egyes építkező számára. A lakáshitel kamatlába is természetesen az infláció és a világgazdaság helyzete szerint változik, hiszen minden banknak az elsődleges célja a profitálás. Profit nélkül ugyan is nincs bank és bankok nélkül nem lenne hitel és lakáshitel sem így.

A kamattal tehát mindig számoljunk előre, főleg egy lakáshitelnél, hiszen itt a kamatlábak különösen magasak és ráadásul a kamatlábak mellett a törlesztés ideje itt nem 10 vagy 20 év csupán maximum 12 hónap. Nem is véletlen így tehát, hogy a lakáshitel maximum 15 millió forint összegig vehető fel és nem 50-100 millióig, mivel a törlesztés havi összege így rendkívül, talán megfizethetetlenül magas lenne. Egy dolog biztos azonban, hogy egy új lakás vétele drága lehet, de mindig tudni kell, hogy hol és éppen milyen lakást akarunk venni, mert a lakások ára az ingatlantelkek helyétől és minőségétől egyenes arányban változik. Köszönöm, hogy elolvasta a lakáshitel cikkemet.
lakáshitel

1 megjegyzés:

  1. Pénzügyi válságban van, és pénzt keres saját vállalkozásának megkezdéséhez vagy számláinak kifizetéséhez? Mindannyian alacsony típusú, 2% -os kamatozású hiteleket alkalmazunk, e-mailben a (TRUSTLOAN88@GMAIL.COM) vagy a WhatsApp Us webhelyre. a +1 443 281 3404 telefonszámon

    VálaszTörlés